Hoe herken je een goede coach? | Je Coach

Hoe herken je een goede coach? 

Deze vraag wordt mij vaak gesteld in mijn omgeving en in mijn praktijk. Tegenwoordig is Coaching ‘hot’. Op steeds meer vlakken kun je je laten begeleiden. Fantastisch, want het geeft ook aan dat steeds meer mensen hulp durven te vragen. Maar door deze trend ontstaat er ook wildgroei en zijn er veel mensen die zich tegenwoordig coach noemen. Hoe scheid je nu het kaf van het koren? In deze blog leg ik uit waar een goede coach aan moet voldoen en wat je van een coach mag verwachten.

 

Wat is coaching precies?

Coaching is het stellen van vragen. Deze vragen zorgen ervoor dat je anders over uitdagingen gaat nadenken. Coaching is een proces waarbij je begeleid wordt in het herkennen en bereiken van concrete doelen. Deze doelen kunnen betrekking hebben op persoonlijk groei, competenties en professionele vaardigheden. Het kan ook van algemene aard zijn, zoals het nastreven van meer welzijn of welbevinden. Als je een coaching traject aangaat, ga je kijken naar wat de mogelijkheden voor jou zijn, je kijkt niet naar wat er niet mogelijk is.

Een coach zorgt ervoor dat jij je talenten leert (her)ontdekken zodat jij je potentieel optimaal kunt benutten. Een coach is een gelijkwaardige partner. Deze gelijkwaardigheid is van groot belang want het is daarom dat een coach zich onderscheidt van alle andere begeleidingsvormen. Omdat de relatie gelijkwaardig is, zal een coach niet adviseren, diagnosticeren, niet sturen en niet oordelen. Een coach zal niet jouw problemen oplossen. Een coach zal door het stellen van vragen ervoor zorgen dat jij zelf beslist hoe jij je problemen oplost. Een coach zal niet met je meepraten. Een coach geeft geen advies, maar is een klankbord en een spiegel. Coaching focust zich op de toekomst, niet het verleden. 

 

Wat maakt iemand een goede coach?

Als je op zoek gaat naar een coach, zoek dan vooral naar informatie over deze persoon. Kijk op de website van de coach welke jij in gedachte hebt. Vraag om je heen of iemand deze coach kent. Of misschien kan iemand in jouw omgeving een coach aanraden? Je zult zien dat als je gaat rondvragen dat er meer mensen zich laten begeleiden door een coach dan je in eerste instantie denkt. Let hierbij wel op dat wat voor een ander werkt, niet automatisch betekent dat het ook voor jou werkt. Dit wil dus zeggen dat als iemand anders je een goede coach aanraadt, jij misschien een andere gedachte kunt hebben over deze coach. Dit gaat over persoonlijke voorkeuren. 

Kijk ook zeker of de coach een gedegen opleiding en de juiste certificering heeft. Deze opleiding is belangrijk om ervoor te zorgen dat de coach niet alleen maar op een menselijke, maar ook op een professionele en kwaliteitsvolle manier te werk gaat. Het is immers niet zomaar een ‘gezellige babbel’.

Het is aan te raden een coach in de hand te nemen die is aangesloten is bij een beroepsvereniging. Deze verenigingen bieden een kwaliteitslabel voor de coach. Om lid te zijn moet een coach een gedegen opleiding gevolgd hebben, bijscholing volgen, zich houden aan een gedragscode, aan intervisie deelnemen, etc.

Voorbeelden van beroepsverenigingen (in België) zijn:      

  • VESB – Vereniging van Erkende Stress en Burnout coaches 
  • ICF – International Coaching Federation 

 

Wat kun je van een goede coach verwachten?

1 - Een goede coach heeft alle aandacht voor jou

Dit wil zoveel zeggen als dat de coach niet bezig is met zijn of haar eigen beslommeringen. Tevens is het ook niet de bedoeling dat de coach uitgebreid verteld over zijn of haar eigen ervaringen. Als dit gebeurt, dat is de aandacht niet meer voor de volle 100% bij jou. Een goede coach houdt zijn of haar eigen uitdagingen buiten jullie gesprek en luistert met volle aandacht naar jou. 

2 - Een coach is altijd objectief

Er is geen goed of slecht. Het enige wat telt, is wat jij eraan hebt. Het gaat er niet om of iets werkt voor de coach, het gaat erom dat de vraag of actie bij jou iets in beweging zet, dat het voor jou werkt. Een goede coach zal nooit zeggen: ‘Dit moet je niet doen’. Hij of zij zal vragen: ‘Werkt dit voor jou?’ ‘Wat vind jij ervan?’.

3 - Een goede coach is altijd positief en ondersteunend

Een goede coach zal de focus leggen op dat wat positief is voor jou en wat jou zal ondersteunen in jouw zoektocht. De coach zal laten blijken dat hij of zij begrijpt wat er in jou omgaat. Dat is ook de kracht van coaching. Belangrijk hierbij is dat een goede coach er altijd van uitgaat dat jij de expert bent in jouw vraag. Een coach hoeft geen ervaringsdeskundige te zijn, soms is het zelfs beter als een coach dat niet is. Dit om ervoor te zorgen dat hij of zij geen aannames zal doen over datgene waar jij aan werkt.

4 - Een goede coach stelt vragen die jou doen stilstaan en nadenken

Het lijkt heel gemakkelijk om goede (open) vragen te stellen, maar dat is het zeer zeker niet. Het is de kracht van een goede coach om op het juiste moment de juiste vraag te stellen. Een vraag waar je nog niet eerder over hebt nagedacht. En soms zullen die vragen ook best vervelend of prikkelend zijn. Je zult merken dat die vragen voor actie zullen zorgen, er zal iets gaan bewegen bij jou. Misschien niet meteen, het kan ook even duren voor de vraag tot de kern van het probleem binnendringt.  

5 - Wat natuurlijk ook erg belangrijk is, is dat er een klik is met jouw coach

Het is van groot belang dat jullie beiden je op je gemak voelen, zowel de coach als jijzelf. Er zal veel op tafel komen en dat zal niet altijd makkelijk zijn. Daarom is het ook altijd aan te raden om een kennismakingsgesprek te hebben met de coach die jij hebt uitgekozen. In principe biedt elke coach een kennismakingsgesprek kosteloos aan. 

Voor dit punt kunnen we natuurlijk geen handleiding geven, dit is puur een persoonlijke voorkeur. En die voorkeur is voor iedereen anders.

 

Wat doet een coach niet? 

Een coach is GÉÉN:

  • Trainer: deze persoon is gericht op het overdragen van kennis en het oefenen van vaardigheden.
  • Consultant: een consultant geeft professioneel advies. De consultant bezit een expertise die bij de klant ontbreekt. 
  • Mentor: een mentor geeft een vorm van begeleiding minder ervaren persoon, onder meer door kennis en praktische ervaring uit te wisselen en/of feedback te geven. De mentor heeft meer ervaring op het desbetreffende vakgebied dan de klant zelf. 
  • Therapeut: en dan met name een psychotherapeut. Deze therapeut is de aangewezen persoon wanneer een ontwikkelingsvraag belemmerd wordt door hindernissen uit het verleden of door een psychische problematiek.

 

Dus waarom is coaching nu zo belangrijk?

Coaching kan ervoor zorgen dat bepaalde vaste patronen worden doorbroken. Een coach zal je vergezellen op jouw reis naar jouw doel. De coach zal je begeleiden en helpen richting te geven. De coach zal dit op zo’n manier doen, dat het voor jouw prettig is en niet onbelangrijk, dat de veranderingen ook blijvend zijn. De coach zal dit onpartijdig doen, in het volste vertrouwen.

Een coach kan ingeschakeld worden wanneer er een acute vraag is, dat is in veel gevallen zo. We lopen tegen iets aan wat wij – als het even kan – nu opgelost willen hebben. Dat is niet altijd evident, maar als je ervoor open staat, kan coaching jou hier zeer zeker helpen.

Steeds vaker zie ik ook dat mensen een langdurig traject aangaan en eens in de zoveel tijd met hun coach gaan samenzitten. Om te spiegelen, te sparren, om er zeker van te zijn dat het pad welke zij gekozen hebben nog steeds hun pad is. En dit geldt niet alleen voor de captains of industrie. Dit geldt voor iedereen, welk niveau dan ook.   

Hopelijk helpen deze tips je om een voor jou perfecte coach te vinden. Voor iedereen is er één. Maar je moet soms wat zoeken. Zoals Alex Engel (oprichter van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches) ooit zei: ‘Niemand heeft een coach nodig, maar iedereen kan er één gebruiken’.  

Volgens hem heeft onderzoek uitgewezen dat coaching de meest effectieve interventie is bij gedragsverandering en in zijn ervaring ook in emotionele groei.

Zorg bij het zoeken naar een geschikte coach vooral dat je je eigen gevoel volgt, dat gevoel zal jou zeker de juiste weg tonen.

Wil je meer weten over wat coaching voor jou kan betekenen, kijk dan ook vooral eens op mijn website.


Terug naar blog