De herfst is weer in aantocht. Hét moment om de balans op te maken, bijvoorbeeld met de VDAB loopbaancheques. | Je Coach

De herfst is weer in aantocht. Hét moment om de balans op te maken met de VDAB loopbaancheques.

De herfst is een mooi seizoen met haar warm tapijt aan prachtige herfstkleuren die zij ons jaarlijks schenkt. Het wordt weer kouder, de dagen worden korter, en af en toe krijgen we een regenbui te verduren.  

Tijdens de herfst maken we over het algemeen minder snel contact met de buitenwereld omdat de dagen korter zijn en onze energie nu veelmeer naar binnen gericht is dan tijdens de lente- en zomermaanden. De verleiding om lekker warm binnen te blijven als het buiten guur is, is groot. De herfst is dus hét moment om eens stil te staan en de balans op te maken van waar jij op dit moment staat. Ben je 100% tevreden of mag er wel het één en ander aangepast of veranderd worden? 

In deze blog geef ik je vijf redenen waarom de herfst het juiste moment is om de balans op te maken en hoe de VDAB-loopbaancheques je hierbij kunnen helpen.

1)     Je doe je job graag, maar soms vraag je jezelf toch – ‘is dit het nu’?

Het kan goed zijn dat jij het prima naar je zin hebt op je werk. Je hebt leuke collega’s, een bedrijf waar je je thuis voelt en werk dat best vlotjes verloopt. Geen directe reden om na te denken over je loopbaan zou je zeggen. Toch kan het ook in zo een situatie geen kwaad om eens stil te staan bij je loopbaan en de balans op te maken. Haal je er wel voldoende uit? Is er niet stiekem een sleur of gemakzucht ingeslopen?

Misschien doe jij je job op automatische piloot? Wist je dat zo’n 15% van de werknemers aangeeft ernstige hinder te hebben van verveling op het werk? En wist je dat de gevolgen van zo’n 'bore-out' net zo erg kunnen zijn als een burn-out?

Juist als alles vanzelf lijkt te gaan, is het goed om eens kritisch naar je eigen werk te kijken. Dat hoeft niet elk jaar, maar een check zo eens in de zes jaar kan verrassende inzichten opleveren. Wie weet kun je nog wel véél gelukkiger worden als je een aantal zaken verandert. Dat kan ook binnen je huidige baan, dus je hoeft echt niet meteen ontslag te nemen. Als ik heel eerlijk ben, zie ik het geregeld in mijn praktijk dat er mensen bij mij komen die een andere job zoeken maar niet weten wat. En na 8 sessies blijkt hun huidige job helemaal niet zo slecht te zijn, een kleine aanpassing her en der en ze gaan er weer met frisse moed tegenaan. 

2)     Je wilt de balans tussen werk en privé beter bewaren

Er ligt steeds meer druk en focus op het ‘moeten’. We moeten én uitblinken in onze job, én een geweldige partner/ouder/vriend/vriendin zijn, én gezond leven. De lijst is soms oneindig.

Er is natuurlijk niks mis met hard werken en een druk sociaal leven, mits er maar voldoende hersteltijd tegenover staat. Je energiehuishouding moet in balans zijn.

Door deze verhoogde (externe?) druk vervaagt de grens tussen werk en privé. In een loopbaantraject kun je eens echt de balans opmaken en kijken naar jouw prioriteiten, jouw wensen. Hoe kun je jouw leven zo indelen dat het voor jou optimaal is, maar dat het ook past bij de verwachtingen van jouw werkgever en natuurlijk jouw gezin. Zodat je er allemaal baat bij hebt.

3)     Je loopt vast door de grote werkdruk en je voelt je gestresseerd en futloos

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je wordt geleefd, dat je jezelf geen reflectietijd gunt en dat je het overzicht mist om prioriteiten te stellen en de voor jou juiste keuzes te maken? Ik noemde het eerder al: er wordt steeds meer van ons verlangd en wij verlangen steeds meer van onszelf. Als je hierin doorschiet bestaat de kans dat je in een burn-out terecht komt. De signalen van een burn-out zijn vaak overduidelijk, maar toch zien de meesten het zelf niet aankomen. Symptomen van een burn-out zijn bijvoorbeeld: vermoeidheid, slapeloosheid, lichamelijke pijnen, concentratieproblemen. Al deze zaken hebben uiteindelijk ook invloed op je gedrag; je wordt onverschilliger, cynisch en in sommige gevallen zelfs agressief. Wil je meer informatie over Stress en Burn-out, lees dan ook mijn blog over dit onderwerp of kijk op deze pagina op mijn website. 

Belangrijk is om dit voor te zijn. Natuurlijk klinkt dit heel makkelijk, maar juist daarom kan tussentijdse loopbaanbegeleiding zo waardevol zijn. Door eens samen met een gecertificeerde coach te kijken naar jouw werksituatie, kun je analyseren waar jouw valkuilen zitten, jouw externe en interne stressfactoren en eventueel jouw belemmerende overtuigingen. En niet onbelangrijk, een loopbaanbegeleider of -coach kan je begeleiden om het roer weer in eigen hand te nemen.

4)     Welke job past nu echt bij mij?

‘Wat wil IK nou echt?’. Door de opkomst van internet en vooral social media is onze wereld veel groter en transparanter geworden. We zien daardoor steeds meer wat er allemaal mogelijk is. Ook op het gebied van werk en carrière. Dat is leuk natuurlijk, want je hebt meer opties. Maar het geeft ook keuzestress. Want hoe kies je uit al die opties de baan die echt bij jou past?

Ook daar kan een loopbaantraject je bij helpen. Door gesprekken en opdrachten wordt jouw zelfbewustzijn vergroot en krijg je een helderder zelfbeeld. Als je dat in kaart hebt gebracht kun je gericht gaan kijken naar je eigen loopbaan.

5)     Voor jezelf beginnen

Wie droomt er niet af en toe eens van om eigen baas te zijn? Zelfstandig iets op te bouwen en te doen wat jij écht leuk vindt. Iets starten waar jij warm voor loopt, wat jou enorm veel energie geeft.

Ook dit is zeker een reden waarom je een loopbaantraject aan kunt gaan. Tijdens een loopbaantraject kun je erachter komen wat bij jou past. Waar liggen jouw competenties, jouw talenten en waarden? Hoe past dit in het plaatje van jouw droom? En natuurlijk zal er tijdens een Loopbaantraject met een gecertificeerde coach ook gekeken worden naar wat je nodig hebt om voor jezelf te beginnen en waar je aan moet denken om een vliegende start te maken. 

Zou het niet heerlijk zijn als jij ook elke dag fluitend naar je werk kunt gaan?

Het gaat om jouw wensen en behoeftes

Dit zijn nog maar 5 redenen om in gesprek te gaan met een loopbaanbegeleider of -coach. Er zijn natuurlijk nog legio andere redenen te bedenken. Belangrijk is om eens echt pas op de plaats te maken en stil te staan bij jouw wensen, behoeftes en mogelijkheden om zo een totaalbeeld te vormen van jouw loopbaan. Want willen we niet allemaal tevreden naar ons werk gaan, tevreden thuis komen en een tevreden baas hebben? Jawel toch? 

Ook jij hebt recht op subsidie! Wist je dat je als werknemer in loondienst en/of als zelfstandige ook eens in de zes jaar recht hebt op subsidie voor een loopbaantraject?

Met de loopbaancheques van de VDAB betaal je slechts 80 euro voor 8 uur begeleiding (dat is dus inderdaad maar 10 euro per uur!) in plaats van de officiële waarde van 1.331 euro. Het verschil wordt betaald door de Vlaamse Overheid. Wil je meer weten over loopbaanbegeleiding en of dat iets voor jou kan zijn? Stuur me een berichtje. Ik vertel je er graag meer over. Of kijk hier.


Terug naar blog